Preview Mode Links will not work in preview mode

Våld i nära relationer

Nov 23, 2020

I det här avsnittet pratar vi om en typ av våld som är vanligt och som kan ge allvarliga konsekvenser men som vi sällan pratar om, det ekonomiska våldet. Vår gäst är Marie Eriksson som är universitetslektor i socialt arbete vid Linné universitet och som forskar på ekonomiskt våld i nära relationer.

Vi...


Nov 9, 2020

Hur kan den yrkesverksamma påverkas av att dagligen exponeras för berättelser om våld, övergrepp och trauma och hur kan vi göra för att förebygga ohälsa kopplat till arbetet med våld i nära relationer? 
I detta avsnitt möter vi Hanna Olsson, leg terapeut, handledare och författare som bland annat har...


Oct 26, 2020

Vi fortsätter att prata om trovärdighet och träffar i detta avsnitt Sara Thunberg som är socionom och forskare i socialt arbete med inriktning mot brottsutsatthet hos unga. Vi pratar om begreppet trovärdighet, ett begrepp som ofta återkommer i arbetet med brottsoffer.

Vad är egentligen trovärdighet och hur ska...


Oct 12, 2020

I det här avsnittet möter vi "Anna" berättar om hur det känns att vara våldsutsatt och känna sin våldsutsatthet ifrågasatt av myndigheter i efterföljande processer. Vi får höra hur myndighetspersoners kunskap och förståelse för våld påverkar bemötandet av den som är våldsutsatt och dennes känsla av...


Sep 28, 2020

I detta avsnitt pratar vi om begreppen ”mäns våld mot kvinnor” och ”våld i nära relationer” och huruvida det finns några skillnader mellan kvinnor och mäns erfarenheter av våld i nära relationer. Gäst är Sara Skog Waller som är Fil. dr i psykologi och forskare inom våld i nära relationer.